Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ, ΙΚΑΡΙΑΣ, ΦΟΥΡΝΩΝ «ΦΑΡΟΣ»

Σάμος:  Πατριάρχου Δαμιανού, Σάμος

Τηλ.: 22730 23443, 22730 87070-1  Φαξ: 22730 23441

Ικαρία: Άγιος Κήρυκος  Τηλ /Φαξ.: 22750 24047

Ιστοσελίδα:  www.kpfaros.gr,e-mail.: faros@kpfaros.gr                                      
  Αρ.Πρωτ.:1173

Προς: 
Γραφείο Πρωθυπουργού
Υπουργό και Υφυπουργούς Εσωτερικών
                                                                                                   Υπουργό και Υφυπουργούς Υγείας
Πρόεδρο και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
Πρόεδρο και Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ
Πρόεδρο και Δ.Σ. Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδας
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου
Δημάρχους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων
Βουλευτή Σάμου
Μέλη Αστικής Εταιρείας ΚΠ 
Κοιν: Μ.Μ.Ε. Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων
Κοινωνικούς Φορείς Π.Ε. Σ

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 


Το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων «Φάρος», αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους μετόχους του, τους τοπικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα, την κοινή γνώμη, για την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει, λόγω συστηματικής τακτικής της κυβέρνησης να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της  έναντι των Κέντρων Πρόληψης. Συγκεκριμένα, τα χρέη των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών προς το Κ.Π. ανέρχονται στο ποσόν των 216.000 ευρώ. Το χρηματικό ποσό το οποίο διαθέτει αυτή τη στιγμή το Κ.Π. επαρκεί για τη μισθοδοσία διαστήματος μικρότερου των δύο μηνών, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως  -μεταξύ άλλων-:
Διακοπή στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης στους πολίτες των τριών νησιών μας σε θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, με το σχολείο, την ψυχοκοινωνική υγεία γενικότερα.
Διακοπή στις δωρεάν παρεμβάσεις πρόληψης και ενίσχυσης παιδιών και εφήβων εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.
Διακοπή στη δωρεάν στήριξη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, μέσω σεμιναρίων, εποπτειών και από κοινού δράσεων στις σχολικές τάξεις.
Διακοπή στη δωρεάν στήριξη των γονέων μέσω ομάδων γονέων
Διακοπή στη δωρεάν συμβουλευτική χρηστών νόμιμων και παράνομων ουσιών καθώς και των οικογενειών τους.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η οικονομική και κατ’ επέκταση η κοινωνική κρίση καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικών δομών, όπως είναι τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Φάρου δεν μπορούν να ανεχτούν  περισσότερο το μαρτύριο της σταγόνας. Δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί διοίκηση και προγραμματισμός σε καθεστώς ανασφάλειας, ανησυχίας και άγχους για την επόμενη ημέρα.
Η διοίκηση του Φάρου δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί σε καμιά περίπτωση να απασχολεί εργαζόμενους που δεν αμείβονται στην ώρα τους, μείωση μισθών ή απόλυση εργαζομένων.
Καλούμε τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν την συμπαράστασή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε περίπτωση που οδηγήσει τα Κ.Π. σε κλείσιμο να έχει επίγνωση ότι θα έχει διαπράξει βαρύτατο έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας και ιδιαίτερα εις βάρος της νεολαίας.
                                                         
 Με εκτίμηση,
 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικόλαος Κακλαμάνης
 H Γραμματέας του Δ. Σ 
Αγγελική Δεμερτζή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»