Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Ημέρα Aids 2017 - Κρατάμε την υπόσχεση - Συμβουλευτικός Σταθμός Σχολής Θετικών Επιστημών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Σχολής Θετικών Επιστημών είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης "Φάρος" με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Aids μαζί με εθελοντές φοιτητές συνεργαζόμαστε με το Σύλλογο οροθετικών Θετική Φωνή άνθρωποι + HIV και μοιράζουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο Καρλόβασι της Σάμου σε φοιτητές του Πανεπιστημίου. 


Η φετινή ενημέρωση έχει ως κεντρικό μήνυμα "Κρατάμε την υπόσχεση" και σε αυτή εκτός από τη Βουλή των Ελλήνων, δράσεις ενημέρωσης με διανομή ενημερωτικού υλικού έγιναν σε 16 πόλεις της Ελλάδας. Η Σάμος, ήταν και φέτος παρούσα κρατώντας την υπόσχεση των εθελοντών φοιτητών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του φοιτητικού πληθυσμού για τον HIV.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές φοιτητές για τη δράση τους και το Σύλλογο οροθετικών Θετική Φωνή άνθρωποι+HIV που για άλλη μία χρονιά έστειλε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»