Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόσκληση σε Κύκλο Συναντήσεων για Γονείς στο Καρλόβασι

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" καλεί τους γονείς παιδιών κι εφήβων στο νέο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που πρόκειται να υλοποιήσει στο Καρλόβασι. 
Οι συναντήσεις έχουν στόχο να ενισχύσουν τους συμμετέχοντες στο γονεϊκό τους ρόλο, παρέχοντάς τους το κατάλληλο πλαίσιο για να επεξεργαστούν βασικά θέματα που απασχολούν κάθε γονιό, όπως η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η οριοθέτηση, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης αλλά και της αυτονομίας των παιδιών κ.α. 
Τα εργαστήρια θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνεται μέσω της ενεργούς συμμετοχής των μελών της ομάδας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του συντονιστή, τα ερωτήματα και οι εμπειρίες των μελών θα συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα των συναντήσεων.
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (απογευματινές ώρες) στο Καρλόβασι -σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συμμετέχοντες-.

Προκειμένου να συμμετέχουν, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης, 22730 23443 & 87070-1 (8.30-2.30 μ.μ. καθημερινά).  

Η εμπειρία της συμμετοχής σε ομάδα γονέων, όπως την περιέγραψαν μέλη παλαιότερων κύκλων:
«...Μου άρεσε η αίσθηση του να ανήκω σε μια ομάδα προβληματισμένων μαμάδων και μπαμπάδων. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την ανάδυση πτυχών της προσωπικότητάς μου, που ούτε στο ελάχιστο πίστευα πως υπήρχαν…» (μέλος ομάδας γονέων Μαραθοκάμπου).
«…Αυτό που αισθάνθηκα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα. Είμαι περισσότερο ήρεμη, υπομονετική, χαλαρή απέναντι στην οικογένειά μου. Νιώθω πιο σοφή τώρα, γιατί γνώρισα κάποια πράγματα από τις εμπειρίες των άλλων…» (μέλος ομάδας γονέων Ευδήλου Ικαρίας).
«…Ένιωσα όμορφα γιατί μπόρεσα να εκφραστώ. Να ακούσω και να με ακούσουν. Είδα ότι δεν είμαι μόνος. Κι άλλοι έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες με εμένα…» (μέλος ομάδας γονέων Αγ. Κηρύκου Ικαρίας).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»