Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Έναρξη εποπτικών συναντήσεων υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας στο Καρλόβασι

Οι Ομάδες υποστήριξης εκπαιδευτικών ξεκινούν...



Σε συνέχεια της συνεργασίας μας σας ενημερώνουμε για την έναρξη  του κύκλου Εποπτικών Συναντήσεων Υποστήριξης για Εκπαιδευτικούς.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι απευθύνονται σε όσους/ες και επιθυμούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να αντλούν στήριξη και εμψύχωση στο παιδαγωγικό τους έργο και ρόλο.

Στόχος είναι, οι εκπαιδευτικοί, ως μέλη μιας ομάδας βιωματικού χαρακτήρα να μοιράζονται  τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους από τη σχολική ζωή, να συζητούν για δύσκολα περιστατικά που προκύπτουν στη τάξη τους και το σχολείο τους ευρύτερα, να επεξεργάζονται και να δοκιμάζουν νέους τρόπους αντιμετώπισης, διαχείρισης και αντίληψης. Οι παραπάνω στόχοι θα υλοποιούνται σε ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αποδοχής που επιδιώκει να εξασφαλίσει η διάταξη του κύκλου και οι τεχνικές της εποπτείας ομότιμων, όπου το κάθε μέλος «φέρνει» την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του. 

Το περιεχόμενο κάθε συνάντησης θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα που θα προκύπτουν κάθε φορά, από τα μέλη της ομάδας. Η θεματολογία θα αφορά στο ρόλο του εκπαιδευτικού, τη διαχείριση της ομάδας-τάξης,  την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών, τις σχέσεις με τους συναδέλφους, τα αποθέματα του εκπαιδευτικού και τις πηγές από τις οποίες αντλεί δύναμη και συνολικότερα θέματα που ενισχύουν/στοχεύουν  την προσωπική ανάπτυξη  και καλύτερη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική πορεία/βίωση/επιβίωση του σύγχρονου εκπαιδευτικού. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ορισμένες συναντήσεις να έχουν «σεμιναριακό χαρακτήρα», όπου με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της ομάδας θα «δουλεύεται» ένα συγκεκριμένο θέμα όπως π.χ  σχέσεις σχολείου – οικογένειας, διαχείριση της απώλειας στο σχολικό περιβάλλον κ.α.

Η ομάδα που θα σχηματιστεί θα είναι κλειστή, δηλαδή μετά την δεύτερη συνάντηση δε θα δέχεται νέα μέλη.

Διάρκεια Κύκλου Συναντήσεων: Δεκέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020
Συχνότητα Συναντήσεων: Μια δίωρη απογευματινή συνάντηση κάθε μήνα.
1η συνάντηση - έναρξη: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου
Χώρος διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι 
Ώρα: 17:00-19:00
Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" είναι δωρεάν.


Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην υπάρχουσα ομάδα με σειρά προτεραιότητας Έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2019, στα τηλέφωνα του Φάρου (22730-23443 & 87070-1) κατά τις πρωινές ώρες 8.30-2.30μ.μ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στο Καρλόβασι: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας"

  Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στο Καρλ...