Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ.

Το Κέντρο Πρόληψης ολοκλήρωσε τις δράσεις του με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Αγίου Κηρύκου και της Γ΄ Λυκείου Ευδήλου μετά από αίτημα των Διευθύνσεων των εν λόγω σχολικών μονάδων. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν τον Νοέμβριου του '22 και είχαν την μορφή των 5 δίωρων συναντήσεων, εντός σχολικού ωραρίου, με την κάθε τάξη. 

Στόχος ήταν οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για το άγχος που ενδεχομένως βιώνουν στην πορεία τους προς την ενηλικίωση, μπροστά στο θεσμό των Πανελλήνιων και παράλληλα να ενδυναμωθούν και να βοηθηθούν να διαχειρίζονται τις όποιες προκλήσεις -περιλαμβάνει αυτή η περίοδος- χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική και την ψυχική τους υγεία.  

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων δόθηκε χώρος στις αγωνίες, τους φόβους, τους  προβληματισμούς αλλά και στο "ονείρεμα" της ζωής μετά το Λύκειο. Στην ομορφιά που κρύβει το μεγάλωμα , η εξέλιξη, το "επόμενο βήμα"...

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές των δυο τάξεων για την συμμετοχή τους και ευχόμαστε τα όνειρα και η επιθυμία να συντροφεύουν την ζωή τους!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...