ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση!
Λόγω ισχυρών ανέμων στην περιοχή του Λεπροκομείου η συνάντηση με την συγγραφέα 'Ελενα Χουσνή, θα μεταφερθεί σήμερα 25 Απρίλη 2023 ίδια ώρα (5μμ.) στην Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Αιγαίου ( Χατζηγιάνειο)..
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ -ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ -Ε.Ο.Π.Α.Ε.
ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση!
Λόγω ισχυρών ανέμων στην περιοχή του Λεπροκομείου η συνάντηση με την συγγραφέα 'Ελενα Χουσνή, θα μεταφερθεί σήμερα 25 Απρίλη 2023 ίδια ώρα (5μμ.) στην Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Αιγαίου ( Χατζηγιάνειο)..
Νέα Συνάντηση της Ομάδας Λογοτεχνίας και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας την Τρίτη 25/4/ 2023 στις 5 μ.μ. στο Λεπροκομείο Καρολοβάσου.
Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι δίπλα στο ερειπωμένο κτήριο
Φιλοξενούμενη Λογοτέχνης η Έλενα Χουσνή. Η συγγραφέας έχει εμπνευστεί από τον χώρο. Μέλη της ομάδας θα αναφερθούν στις δικές τους αναμνήσεις.
Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου
"Φάρος" διοργανώνει στο Καρλόβασι διήμερο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με
τίτλο «Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;». Το ίδιο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη της Σάμου με τη συμμετοχή 26 ατόμων.
Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο
Ημέρες Διεξαγωγής: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 (α’ μέρος) και Τετάρτη, 3 Μαΐου (β’ μέρος)
Ώρες: 17.30-20.00
Χώρος Διεξαγωγής: Στο Καρλόβασι, σε αίθουσα του Γυμνασίου Καρλοβάσου.
Δηλώσεις Συμμετοχής : Για να συμμετέχετε, είναι
απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και την Παρασκευή, 21 Απριλίου, στα
τηλέφωνα του Φάρου: 22730.23443 και 87070-1 (καθημερινά, από τις 8.30 έως
τις 2.30 μ.μ.).
Θεματολογία Εργαστηρίου
Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθεί σύγχρονη επιστημονική γνώση ώστε να «αποκωδικοποιήσουμε» τον μηχανισμό του άγχους, για το πως εκδηλώνεται στο σώμα μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και τελικά στις αποφάσεις που θα πάρουμε και σ’ αυτά που θα κάνουμε.
Επιπλέον, αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους προσέγγισης, δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή των μελών, θα διερευνήσουμε τον καθοριστικό ρόλο του εσωτερικού διαλόγου που εκτυλίσσεται μέσα μας μπροστά σε όσα καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε.
Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αναζητήσουν κατάλληλους για τους ίδιους τρόπους να «μετριάζουν», να «ησυχάζουν» αλλά και να «συνομιλούν» και να «συμβιώνουν» με το άγχος τους, ώστε να μην γίνεται εντέλει το ίδιο, από μηχανισμός επιβίωσης, μια ακόμα «απειλή» για την υγεία μας.
Επισκεφτήκαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου- παράρτημα Καρλοβάσου και παρακολουθήσαμε μαζί με τις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους του, τον φιλόλογο Δημήτρη Θρασυβούλου που μας παρουσίασε δύο διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Χωρίς Στεφάνι» και του Σωτήρη Δημητρίου «Ντιάλιθ’ ιμ, Χρηστάκη» .
Συζητήσαμε για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό, τα στερεότυπα, τον "φόβο του Άλλου", τις κοινωνικές συμβάσεις μέσα από τις δύο φιγούρες καταπιεσμένων γυναικών που παρουσιάζονται σε αυτά.
Τα μέλη της ομάδας χάρηκαν που ξαναγύρισαν στα σχολικά θρανία και απόλαυσαν ένα μάθημα εκπαίδευσης ενηλίκων. Ήταν ένα μάθημα Ελληνικής γλώσσας, κοινωνικού προβληματισμού και ενεργοποίησης σε πολιτισμικά ζητήματα ταυτόχρονα. Αυτό καταλάβαμε ότι γίνεται σε όλα τα μαθήματα. Όπως διαβάζουμε στην Ιστοσελίδα του, το ΣΔΕ Σάμου "προσδοκά την καλλιέργεια γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων απαραίτητων στο σύγχρονο εργαζόμενο πολίτη. Η εκπαίδευση αυτή πρωτίστως αναδεικνύει και στηρίζεται σε χαρακτηριστικά των ενηλίκων, όπως η εμπειρία τους σε διάφορους κοινωνικούς ρόλους και οι ιδιότητες που κατέχουν( π.χ. πνευματική καλλιέργεια, ιδιότητα γονέα κ.α.)."
Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε.Σάμου "Φάρος" συμμετέχει στην εσπερίδα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του ...