Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Εκδηλώσεις για το πρόβλημα της Ουσιοεξάρτησης με αφορμή ένα... "Αγκάθι στο Νύχι"


Το Δεκέμβριο του 2016 κληθήκαμε από το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία τους να "ανοιχτεί" στην κοινότητα το πρόβλημα της Χρήσης και Εξάρτησης από Ουσίες μέσα από το θεατρικό έργο "Αγκάθι στο Νύχι", το οποίο έγραψε ο κ. Σταύρος Κουτράκης και ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του συλλόγου που αποτελείται από νεαρά παιδιά. 
Ο δικός μας ο ρόλος ήταν ο συντονισμός της συζήτησης που θα ακολουθούσε μετά από την παράσταση με αφορμή τα ερεθίσματα που δίνει το έργο σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, το ρόλο της οικογένειας, του σχολείου αλλά και της κοινότητας στο πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα.

Από την εκδήλωση στον Παγώνδα (Πολιτιστικό Κέντρο)
Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Δεκέμβριο εκδηλώσεις στους Μυτιληνιούς και την πόλη της Σάμου,ενώ ακολούθησε εκδήλωση στις 17/1/2017 στον Παγώνδα (απ' όπου κι οι φωτογραφίες που παραθέτουμε) σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου "Η Ομόνοια". 


Στη σκηνή: Η θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Από κάτω κι από δεξιά: ο συγγραφέας του έργου, κ. Σταύρος Κουτράκης, η Φρόσω Μακρή,ψυχολόγος,στέλεχος του "Φάρου", ο εφημέριος της Αγ.Τριάδας Παγώνδα, π. Νικόλαος Σπάγος και οι διοργανωτές (το Δ.Σ. του Συλλόγου "Ομόνοια").

Θα ακολουθήσει παρόμοια εκδήλωση στον Μαραθόκαμπο, ενώ αύριο, 19 Ιανουαρίου 2017, την παράσταση θα παρακολουθήσουν στο ΓΕΛ Σάμου η Α' τάξη του σχολείου καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου Πύργου. Μετά την παράσταση,τα στελέχη του "Φάρου" θα συντονίσουν συζητήσεις με τους μαθητές.    Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2019

Πέρσι η ομάδα εθελοντών του “Φάρου” στο Καρλόβασι εξέφρασε την επιθυμία να διδαχθεί μαθήματα τοπικής ιστορίας. Ο φιλόλογος  Δημήτρης ...