Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδηλώσεις για το πρόβλημα της Ουσιοεξάρτησης με αφορμή ένα... "Αγκάθι στο Νύχι"


Το Δεκέμβριο του 2016 κληθήκαμε από το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία τους να "ανοιχτεί" στην κοινότητα το πρόβλημα της Χρήσης και Εξάρτησης από Ουσίες μέσα από το θεατρικό έργο "Αγκάθι στο Νύχι", το οποίο έγραψε ο κ. Σταύρος Κουτράκης και ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του συλλόγου που αποτελείται από νεαρά παιδιά. 
Ο δικός μας ο ρόλος ήταν ο συντονισμός της συζήτησης που θα ακολουθούσε μετά από την παράσταση με αφορμή τα ερεθίσματα που δίνει το έργο σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, το ρόλο της οικογένειας, του σχολείου αλλά και της κοινότητας στο πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα.

Από την εκδήλωση στον Παγώνδα (Πολιτιστικό Κέντρο)
Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Δεκέμβριο εκδηλώσεις στους Μυτιληνιούς και την πόλη της Σάμου,ενώ ακολούθησε εκδήλωση στις 17/1/2017 στον Παγώνδα (απ' όπου κι οι φωτογραφίες που παραθέτουμε) σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου "Η Ομόνοια". 


Στη σκηνή: Η θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Από κάτω κι από δεξιά: ο συγγραφέας του έργου, κ. Σταύρος Κουτράκης, η Φρόσω Μακρή,ψυχολόγος,στέλεχος του "Φάρου", ο εφημέριος της Αγ.Τριάδας Παγώνδα, π. Νικόλαος Σπάγος και οι διοργανωτές (το Δ.Σ. του Συλλόγου "Ομόνοια").

Θα ακολουθήσει παρόμοια εκδήλωση στον Μαραθόκαμπο, ενώ αύριο, 19 Ιανουαρίου 2017, την παράσταση θα παρακολουθήσουν στο ΓΕΛ Σάμου η Α' τάξη του σχολείου καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου Πύργου. Μετά την παράσταση,τα στελέχη του "Φάρου" θα συντονίσουν συζητήσεις με τους μαθητές.    Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»