Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διήμερο Δράσεων του "Φάρου" στο νησί των Φούρνων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», οργανώνει δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης στη σχολική αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα του νησιού των Φούρνων το διήμερο 21 &22 Νοεμβρίου 2016.

Στη Σχολική Κοινότητα: Θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρες συναντήσεις εντός σχολικού ωραρίου με όλες τις τάξεις του Γυμνασίου & του Λυκείου Φούρνων. Η παρέμβαση στους  μαθητές θα επικεντρωθεί στην πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών από τους νέους καθώς και στην αναγνώριση & διαχείριση τέτοιων συμπεριφορών στους ίδιους αλλά και στο κοινωνικό τους περιβάλλον μέσω της ουσιαστικής επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων τους.
Στην ευρύτερη κοινότητα: Θα πραγματοποιηθούν δύο δίωρα απογευματινά εργαστήρια με κεντρικό θέμα την «Ενίσχυση της Επικοινωνίας στην Οικογένεια» ως συνέχεια των προβληματισμών που ετέθησαν κατά τον προηγούμενο κύκλο συναντήσεων (αρχές Απριλίου 2016). Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη,6.00-8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»