Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στιγμές από το Εργαστήριο "Μαθαίνω να Φροντίζω τον εαυτό μου: Αυτοφροντίδα και Ψυχική Ανθεκτικότητα" στο Καρλόβασι

Σ' ένα κλίμα θετικής διάθεσης, μοιράσματος,αλληλοκατανόησης και δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο "Μαθαίνω να Φροντίζω τον Εαυτό μου: Αυτοφροντίδα & Ψυχική Ανθεκτικότητα" το Σάββατο,12/11/2016 στο Καρλόβασι με τη συμμετοχή 27 γυναικών. Το εργαστήριο φιλοξενήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Προφυριάδα).
"Πώς φροντίζω τον εαυτό μου;", "εγώ και οι άλλοι","πώς να ισορροπήσω ανάμεσα στις δικές μου ανάγκες και τις ανάγκες των δικών μου ανθρώπων;","...και οι γνώμες των άλλων;"..... Ερωτήματα,διλήμματα,προκλήσεις, που καθημερινά μας απασχολούν,βρήκαν χώρο και χρόνο να "ξεδιπλωθούν", να συζητηθούν,να επανατοποθετηθούν...         


Τα μέλη της ομάδας κόβουν,κολλάνε,ζωγραφίζουν....
            
 ...και συνθέτουν εικόνες γεμάτες με τα κομμάτια εκείνα της ζωής που μας δίνουν νόημα,φροντίδα,ενέργεια και χαρά.Το άνοιγμα προς τους άλλους και το μοίρασμα σκέψεων,συναισθημάτων και βιωμάτων βοήθησε 27 ξεχωριστές γυναίκες να "συναντηθούν", να εμπλουτιστούν και τελικά να φροντίσουν έμπρακτα τον εαυτό τους!           
Στόχος τώρα είναι η υλοποίηση κι άλλων, παρόμοιων εργαστηρίων με θέματα,δηλαδή, πάνω στον άξονα της προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στο Καρλόβασι και βέβαια η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εργαστηρίου στην πόλη της Σάμου στο προσεχές διάστημα.              

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»