Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Βραχεία παρέμβαση για τα συναισθήματα στις τάξεις του Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας Π.Ε. Σάμου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου υλοποιήσαμε βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Αναδημοσιεύουμε τα λόγια των εκπαιδευτικών του σχολείου για την παρέμβαση και επισυνάπτουμε και το σύνδεσμο με το blog του Νηπιαγωγείου.

https://blogs.sch.gr/nippythag/?p=1346&fbclid=IwAR3Izv9zTMmr3KpKGm7ALy_FlgzxFfV0mHyHN0LdJNKwl0D1Qegnahq_PRY#more-1346

"Για μια ακόμη χρονιά είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας επισκεφθεί αντιπροσωπεία από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" και πιο συγκεκριμένα η κυρία Φρόσω Μακρή και ο κ. Χαράλαμπος Γεννιάς και να διοργανώσουν (και στα 2 υποχρεωτικά τμήματα) μέσα στην τάξη ένα βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκριση και τη συνεργασία.


Γνωριστήκαμε φτιάχνοντας έναν κύκλο με τα πατουσάκια μας. Μέσα από το μαγικό σακουλάκι της κυρίας Φρόσως βρήκαμε καρτελάκια με εικόνες που τις κρύψαμε καλά να μην τις δουν οι άλλοι. Έπειτα προσπαθούσαμε να κάνουμε τις εκφράσεις και να βρουν οι φίλοι μας τα συναισθήματα που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε. Μάθαμε αρκετές λέξεις για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας.

Έπειτα συζητήσαμε για τον συναισθηματικό μας ουρανό. Μας εξήγησε η κυρία Φρόσω οτι πολλές φορές τα συναισθήματά μας μοιάζουν με τον καιρό. Π.χ. η χαρά μας θυμίζει έναν ηλιόλουστο ουρανό, η βροχή, τη λύπη κ.α.

Στη συνέχεια ο "ξεχασιάρης" κύριος Μπάμπης μας έφερε προσωπάκια αλλά δεν έβαλε εκφράσεις συναισθημάτων. Έτσι χρειάστηκε να βοηθήσουμε εμείς και να ζωγραφίσουμε το συναίσθημα που νιώθαμε εκείνη τη στιγμή, να το πούμε και να το συζητήσουμε, τι ήταν αυτό που μας έκανε να νιώθουμε έτσι.

Στο τέλος κάναμε ολομέλεια και συμμετέχοντας και η κυρία (που ζήλεψε λίγο γιατί τόσην ώρα δεν την παίζαμε) μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη και την περηφάνια της για τους καταπληκτικούς και συναισθηματικούς ανθρώπους μαθητές που έχει και φέτος στην τάξη της.

Κλείνοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Μάϊο και το πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό.

Περάσαμε καταπληκτικά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μέσα στη σχολική χρονιά με άλλη αφορμή. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους  στο "Φάρο" που τόσα χρόνια στηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά αλλά και τους γονείς". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολική Διαμεσολάβηση - ένας τρόπος να επιδιώκουμε επανορθώσεις και λύσεις σε συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 2  Γυμνάσιο Σάμου προπονούνται στη Σχολική διαμεσολάβηση, μαζί με τους υπεύθυνους /ες καθηγητές και καθηγ...