Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών και εφήβων: "Τα παιδιά μας και το διαδίκτυο: Ερωτήματα πέρα από το δίλημμα offline -online"

Ζώντας την καθημερινότητά μας  παρέα με το διαδίκτυο και αξιοποιώντας τις διαδικτυακές δυνατότητες, συνεχώς προκύπτουν ερωτήματα που αφορούν τις διάφορες διαστάσεις αυτής "της σχέσης"...
πόσο κοντά; πόσο συχνά; πόσο πολύ; με ποιο τρόπο; με ποιο περιεχόμενο; 
σε ποιο πλαίσιο; 
Αυτά τα ερωτήματα, γίνονται ακόμα πιο επίμονα, όταν αφορούν παιδιά και εφήβους, καθώς ο γονιός από το ρόλο του, καλείτε να εκπαιδεύσει, να θέσει όρια, να προβληματίσει, να συνοδεύσει, να εμπνεύσει και να προσκαλέσει παράλληλα το παιδί στην πραγματική ζωή.
Η εικονική πραγματικότητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια, το chat, , η ενημέρωση θα συνεχίσουν  να αποτελούν προκλήσεις. Ένα από τα ζητούμενα είναι να "βρει" ο ενήλικας τη θέση που ταιριάζει στο ρόλο του, φροντίζοντας τη σχέση με το παιδί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ολοκλήρωση βραχείας παρέμβασης στου μαθητές του Ε2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου με τίτλο "Οι ευγενείς ιππότες της στρογγυλής τάξης σε επικίνδυνες αποστολές"

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος"  σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της τάξης και την Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείο...