Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ολοκλήρωση Κύκλου Συναντήσεων Υποστήριξης Εκπαιδευτικών



Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου ο κύκλος Εποπτικών Συναντήσεων Υποστήριξης για Εκπαιδευτικούς, ο οποίος απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς επιθυμούσαν να αντλούν στήριξη και εμψύχωση στο παιδαγωγικό τους ρόλο.
Στόχος αυτών των κύκλων, είναι οι εκπαιδευτικοί, ως μέλη μιας ομάδας βιωματικού χαρακτήρα να μοιράζονται  τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους από τη σχολική ζωή, να συζητούν για δύσκολα περιστατικά που προκύπτουν στη τάξη τους και το σχολείο τους ευρύτερα, να επεξεργάζονται και να δοκιμάζουν νέους τρόπους αντιμετώπισης, διαχείρισης και αντίληψης. 



Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται σε ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αποδοχής που διευκολύνεται από την διάταξη του κύκλου αλλά και τεχνικές από την προσέγγιση της Εποπτείας Ομότιμων, όπου το κάθε μέλος καλείται να συμμετέχει ενεργά με την εμπειρία, τα βιώματα και τις γνώσεις του. 


Η φετινή ομάδα των εκπαιδευτικών, η οποία επηρεάστηκε κι αυτή από  τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του Covid-19, πρόλαβε ωστόσο να "αγγίξει" θέματα  που αφορούσαν στον πολύπλευρο ρόλο του εκπαιδευτικού και στις δεξιότητες, τα αποθέματα και τις πηγές από τις οποίες αντλεί δύναμη κάθε μέλος για να ανταπεξέρχεται σ ' αυτόν.

Ακολουθούν εικόνες από τις εποπτικές συναντήσεις και από το κλείσιμό της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...