Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

"Ξαναπιάνοντας το νήμα...βγαίνουμε στις αυλές..."




Γονείς από το Καρλόβασι, μετά την περίοδο της καραντίνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φάρου, αποφάσισαν να "Ξαναπιάσουν το νήμα" και να ...βγουν στις αυλές... Η μεγάλη αυλή του Α' Δημοτικού Σχολείου στο Καρλόβασι, η αυλή της Πορφυριάδας, ήταν ο χώρος που φιλοξένησε τις συναντήσεις μας. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων προτείναμε στους γονείς να δουλέψουμε το εργαστήρι "Η αμυγδαλιά μέσα μας."
Το εργαστήρι αυτό είχαμε υποχρεωθεί να το ματαιώσουμε λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί τον Μάρτιο. Όμως, τι κι αν έχει μπει το καλοκαίρι, τι κι αν οι αμυγδαλιές περιμένουν τον επόμενο χειμώνα για να ξανανθίσουν... οι συγκεκριμένοι γονείς με τόλμη, ειλικρίνεια και διάθεση για μοίρασμα, "έψαξαν" τη δική τους αμυγδαλίτσα, αυτή που είναι μέσα τους για να τους θυμίζει ότι πάντα έρχεται η "άνοιξη". Οι γονείς της ομάδας μίλησαν για δυσκολίες και εμπόδια αλλά και τα αποθέματα εκείνα που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε μέσα από την παραμικρή "ρωγμή" να περάσουν από το σκοτάδι στο φως.
Γεωργία, Γλυκερία, Δήμητρα, Έλλη, Εύη, Έφη, Κωνσταντίνα, Μαρία Γ., Μαρία Κ. εις το επανιδείν...

"Είπα στην αμυγδαλιά, μίλησέ μου για το Θεό. Και η αμυγδαλιά άνθισε."
 Αναφορά στον Γκρέκο-Ν. Καζαντζάκης

 


   
                                                  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...