Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε μαθητές ΣΤ' Δημοτικού

 Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Κέντρου μας στα 2 τμήματα της ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβάσου μετά από σχετικό αίτημα του σχολείου.

Στη διάρκεια των πέντε συναντήσεων οι μαθητές επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τον τρόπο που διαχειρίζονται συγκρούσεις και "δύσκολα" συναισθήματα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες συνεργασίας, αναφέρθηκαν σε εμπειρίες για τις οποίες είναι υπερήφανοι.

Επίσης, μίλησαν για τις προϋποθέσεις ώστε να "περπατούν σε ασφαλή μονοπάτια", εστιάζοντας τόσο στις προσωπικές τους δεξιότητες, όσο και στο υποστηρικτικό τους δίκτυο.

Τέλος, συζήτησαν μεταξύ τους για όλα όσα κρατούν ως σημαντικά από τα χρόνια τους στο Δημοτικό και για όλα όσα περιμένουν από το Γυμνάσιο.

 

 

Ευχή μας, η πορεία τους να συνοδεύεται από όλες τις αξίες και τα αποθέματα που αποτύπωσαν και στη συμβολική γέφυρα της μετάβασης στο χαρτί.

Καλή συνέχεια παιδιά.

Εις το επανιδείν









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...