Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Έναρξη κύκλων υποστηρικτικών συναντήσεων για εκπαιδευτικούς από τον "Φάρο"

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τις σχολικές κοινότητες της Σάμου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την έναρξη των κύκλων μηνιαίων συναντήσεων υποστήριξης με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας μια ευρεία γκάμα τεχνικών από τους χώρους της βιωματικής μάθησης και της συνεργατικής εποπτείας.
Προκειμένου να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες,
παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον «Φάρο» μέχρι την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου (8.30-2.30 καθημερινά).

 Περισσότερες πληροφορίες για τους κύκλους υποστηρικτικών συναντήσεων

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι απευθύνονται σε όσους/ες και επιθυμούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να αντλούν στήριξη και εμψύχωση στο παιδαγωγικό τους έργο και ρόλο.
 
Διάρκεια Κύκλου Συναντήσεων: Νοέμβριος 2023 – Ιούνιος 2024
Συχνότητα Συναντήσεων: Μια δίωρη απογευματινή συνάντηση κάθε μήνα.
 
Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί, ως μέλη μιας ομάδας βιωματικού χαρακτήρα, να μοιράζονται τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους από τη σχολική ζωή, να συζητούν για θέματα που προκύπτουν στην τάξη τους και το σχολείο τους ευρύτερα και να επεξεργάζονται και να δοκιμάζουν νέους τρόπους αντίληψης και διαχείρισής τους. 
Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται σε ένα κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αποδοχής που επιδιώκει να εξασφαλίσει η διάταξη του κύκλου και οι τεχνικές της εποπτείας ομότιμων,όπου το κάθε μέλος «φέρνει» την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του.
Το περιεχόμενο κάθε συνάντησης διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα των μελών της ομάδας και αφορά στον ρόλο του εκπαιδευτικού, τη διαχείριση της ομάδας-τάξης, την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών, τις σχέσεις με τους συναδέλφους, τα αποθέματα του εκπαιδευτικού και τις πηγές από τις οποίες αντλεί δύναμη. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ορισμένες συναντήσεις να έχουν «σεμιναριακό χαρακτήρα», δηλαδή να «δουλεύεται» ένα συγκεκριμένο θέμα όπως π.χ. σχέσεις σχολείου– οικογένειας, διαχείριση της απώλειας στο σχολικό περιβάλλον κ.α.
Η ομάδα που θα σχηματιστεί θα είναι κλειστή, δηλαδή μετά την δεύτερη συνάντηση δεν θα δέχεται νέα μέλη.
Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...