Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Συναντήσεις δικτύωσης με τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου



Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023, το Κ.Π "Φάρος" συναντήθηκε με τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στο Βαθύ και το Καρλόβασι. 

Στόχος των συναντήσεων ήταν τόσο  η γνωριμία των Δ.Σ με το Κέντρο Πρόληψης και η ανάδειξη των βασικών αναγκών των γονέων σήμερα,  όσο και η παρουσίαση από το Κ.Π των δυνατοτήτων συνεργασίας με τους γονείς του κάθε σχολείου ξεχωριστά, αλλά και με την ομάδα των γονέων που απαρτίζουν τα Δ.Σ σαν αυτοτελή ομάδα, που θα μπορούσε να εκπαιδευτεί σε μια σειρά από θέματα, όπως τη διαχείριση κρίσεων στο σχολείο κα. 




Συνάντηση των Δ.Σ των Συλλόγων γονέων στο Βαθύ


Μέσα από το μοίρασμα σε μικρές ομάδες, προέκυψαν τα βασικά θέματα που απασχολούν τους γονείς σήμερα ως προς το γονικό τους ρόλο, όπως οι μεταβάσεις των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, οι εξαρτήσεις, η αύξηση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, η συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια, οι σχέσεις των 2 φύλων, η έλλειψη κινήτρων των παιδιών κα. 
Οι τρόποι συνεργασίας των γονέων με το Κ.Π μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, είτε με τη συμμετοχή σε μια ομάδα γονέων σταθερών συναντήσεων, είτε με μεμονωμένα εργαστήρια συγκεκριμένης θεματολογίας. Το μοναδικό ζητούμενο είναι η διάθεση και η ενεργοποίηση του κάθε Δ.Σ από το σύλλογο γονέων να κάνει το βήμα και να προχωρήσει σε αίτημα συνεργασίας με το "Φάρο". 

Συνάντηση των Δ.Σ των Συλλόγων γονέων στο Βαθύ


Η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας αντιμετωπίζει τους γονείς, σαν βασικούς συμμάχους, αποδέκτες υπηρεσιών, δημιουργούς δράσεων και σημαντικούς συνεργάτες στις δράσεις που προτείνονται.   






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...