Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εργαστήριο του "Φάρου" στο Καρλόβασι: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας"

 

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στο Καρλόβασι βιωματικό εργαστήριο με θέμα : «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων». Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και, γενικότερα, μέλη της κοινότητας που, είτε από τον επαγγελματικό τους ρόλο είτε εθελοντικά, σχετίζονται με τα παιδιά και τους εφήβους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου, σε αίθουσα του Γυμνασίου Καρλοβάσου από τις 5.30 έως 8.00 μ.μ.

Στο εργαστήριο, και με την ενεργό συμβολή των συμμετεχόντων, θα προσπαθήσουμε να "χαρτογραφήσουμε" την πραγματικότητα των εξαρτήσεων στους νέους στη δική μας κοινότητα (ποια είναι η κατάσταση στον τόπο μας;) και να συζητήσουμε σχετικά με τον ρόλο των ενήλικων υποστηρικτών στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (τι μπορούμε εμείς, οι ενήλικοι γύρω από τα παιδιά, να κάνουμε γι' αυτή την κατάσταση;). Στη συζήτηση θα αξιοποιηθούν στοιχεία από τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα για τις εξαρτήσεις αλλά και γενικότερα για την ψυχική υγεία στον μαθητικό πληθυσμό.

Όπως όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2273023443 & 87070 (8.30-2.30 καθημερινά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...