Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση της κοινότητας για τον Σχολικό Εκφοβισμό (Παγώνδας, 21/04/18)


Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν το  δικό τους θεατρικό έργο με τίτλο «Το παιχνίδι των προσώπων».


Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών την περσινή σχολική χρονιά παρουσίασε τόσο στην ευρύτερη κοινότητα όσο και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός σχολικού ωραρίου, το έργο του κ. Σταύρου Κουτράκη «το αγκάθι στο νύχι» με θέμα τις αρνητικές επιπτώσεις των εξαρτήσεων στη ζωή των ανθρώπων.

Το Κέντρο Πρόληψης συμμετέχει ενεργά σε κάθε παράσταση αξιοποιώντας το υλικό των παιδιών στο συντονισμό της εκδήλωσης με ανοιχτή συζήτηση που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Μαρτίου και το Σάββατο 21 Απριλίου έγινε παρουσίαση μέσω ομιλίας στελεχών του Φάρου των επιστημονικών παρεμβάσεων καθώς και ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού αρχικά στους Μυτιληνιούς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών και στη συνέχεια στον Παγώνδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ομόνοια.

Το μήνυμα των παιδιών στην κοινότητα της Σάμου σε ενήλικες και μαθητές είναι:

"Βάλε ένα τέλος στον εκφοβισμό! Μην κλείνεις το στόμα σου! Μίλα!"

Το συγκεκριμένο έργο θα παρουσιαστεί από τους μαθητές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με το σχολείο και τις αρμόδιες διευθύνσεις θα ενημερώσουν τους μαθητές των σχολείων για την Ενδοσχολική Βία το γνωστό φαινόμενο σε όλους με τον όρο "bullying".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς με θέμα την Οικογένεια και τη Σχολική Ζωή

Διαδραστικά Εργαστήρια για τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου κάθε χρόνου έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα αυτή η μέρα είναι μια ακόμη αφορμή να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις,στις οποίες αναδεικνύονται όλα όσα συνιστούν την έννοια της Πρόληψης και όλα όσα προάγουν την Ψυχοκοινωνική Υγεία.  Με αφορμή λοιπόν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, την οποία εμείς αποκαλούμε "Ημέρα Πρόληψης", πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά (5-13 ετών) και κεντρικό μήνυμα για εφέτος "Εγώ, Εμείς, Οι Άλλοι, Όλοι: Η Πρόληψη είναι στο Συν και το Μαζί". Συγκεκριμένα προγραμματίζουμε 3 Εργαστήρια για τα παιδιά: Την Πέμπτη, 22/6/2017: Στον Μαραθόκαμπο, στις 11.00 π.μ.(πλατεία Λούγκα) και την ίδια μέρα το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στις 7.00 μ.μ. (Πορφυριάδα). Τη Δευτέρα, 26/6/2017, στην πόλη της Σάμου (1ο Δημοτικό Σχολείο) στις 7.00 μ.μ. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να συμμετέχουν μαζί με…

Ομάδα για εγκύους: «Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα»