Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Οι Αφηγήσεις Λαϊκών Παραμυθιών στο νησί του Ικάρου μας άφησαν... τις καλύτερες εντυπώσεις!


Το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους, προσκάλεσε την κ.  Αγνή Στρουμπούλη στην Ικαρία να αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια από διάφορα μέρη  της Ελλάδας και του Κόσμου  προς τέρψη και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων . 

Τα Παραμύθια του λαού μας, έχουν την ιδιότητα όχι μόνο να διεγείρουν την φαντασία μας και να μας ψυχαγωγούν αλλά και να μας μυούν στην ίδια την ζωή!

Τα λαϊκά παραμύθια καταπιάνονται δίχως διδακτισμό, με έννοιες κομβικές για την Πρόληψη. Μας δείχνουν πως μέσα από τις αντιξοότητες της καθημερινότητας ξεπηδούν λύσεις. Τονίζουν την αξία της σύνδεσης με τον συνάνθρωπο, της  συνεργασίας, της αλληλεγγύης ,του σεβασμού… 

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν «ασπίδα» όχι μόνο μπροστά σε οποιαδήποτε μορφής εξάρτησης αλλά και μπροστά στις αλλεπάλληλες  προκλήσεις της ζωής.






Η εκδήλωση έλαβε χώρα  την 
Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς ο χώρος που φιλοξενούσε την παράσταση γέμισε από παιδιά και γονείς.



Ευχαριστούμε θερμά την κ.Αγνή Στρουμπούλη για αυτή την υπέροχη συνεργασία. 
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ικαρίας για την παραχώρηση της αίθουσας και τον τεχνικό εξοπλισμό. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς που μας τιμήσατε για μια ακόμη φορά με την παρουσία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...