Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

"Περίπατος στη Βυζαντινή Σάμο"- 4ος Σταθμός της Ενότητας Δράσεων "Γνωρίζω τον τόπο μου-Δυναμώνω τις ρίζες μου"

O "Φάρος", συνεχίζοντας την ενότητα εκδηλώσεων με τίτλο "Γνωρίζω τον Τόπο μου-Δυναμώνω τις Ρίζες μου" σας καλεί σ' έναν φθινοπωρινό, ιστορικό "Περίπατο στη Βυζαντινή Σάμο" με προορισμό την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην περιοχή Ποτάμι του Καρλοβάσου
Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου και ξεναγός μας -για ακόμη μια φορά- θα είναι ο φιλόλογος, Δημήτρης Θρασυβούλου. 
Ο κ. Θρασυβούλου, αφού μας "ταξίδεψε" στο Καρλόβασι την εποχή της άνθισης της βυρσοδεψίας (εδώ) και πιο πρόσφατα σε μια από τις πιο παλιές γειτονιές του Καρλοβάσου (εδώ), τώρα θα μοιραστεί μαζί μας ιστορικές και λαογραφικές γνώσεις για τη Σάμο κατά τα βυζαντινά χρόνια. 
Αφού ολοκληρωθεί η ξενάγηση,οι συμμετέχοντες μπορούν να παρατείνουν την όμορφη φθινοπωρινή βόλτα μας, παραμένοντας στην περιοχή γύρω από το εκκλησάκι και -γιατί όχι; - απολαμβάνοντας ένα πικ-νικ στην υπέροχη ύπαιθρο.  
Προκειμένου να πάρετε μέρος στην ξενάγηση κι  επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως την συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στα τηλέφωνα του "Φάρου" από τις 8.30-2.30 μ.μ. καθημερινά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  
Περισσότερες πληροφορίες για την ώρα έναρξης και το σημείο συνάντησης θα δίνονται στους συμμετέχοντες τηλεφωνικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτηματολόγιο Διερεύνησης Αναγκών του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος"

Προς τα μέλη της κοινότητάς μας Με αφορμή την πανδημία του COVID-19 και τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στους περισσότερους τομείς...