Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΡΑΣΗ !

 

 
Αγαπητά μέλη της τοπικής μας Κοινότητας
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της συνεχιζόμενης παρέμβασης του Κέντρου Πρόληψης: "Γνωρίζω τον τόπο μου - Δυναμώνω τις ρίζες μου" έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις σε ανοιχτό χώρο για τις Κυριακές 10 & 17 Οκτωβρίου 2021 .
Σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η γνωριμία με τον χώρο μέσα στον οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε, τα μηνύματα που μας δίνει το ιστορικό παρελθόν του και πώς αυτά μπορούν να έχουν επίδραση στην σύγχρονη καθημερινότητά μας και στην διαμόρφωση μιας ενεργητικής, συνεργατικής και λειτουργικής ψυχοκοινωνικής ταυτότητας.
Η πρώτη επίσκεψη (10-10-21) θα γίνει στον Πύργο του Σαρακίνη στο Ηραίον, ένα από τα πρώτα κτίσματα μετά τη " νέα αρχή" που έγινε στη Σάμο με τον επανεποικισμό της. Στόχος είναι η διαπραγμάτευση του κοινωνικού τοπίου μιας νέας αρχής, με τις δυσκολίες , αλλά και τα οφέλη που μπορεί να δώσει στον ψυχισμό του ανθρώπου.

Θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη (17-10-21) στο Παλαιό Καρλόβασι με θέμα το 1821 για την οποία θα ενημερωθείτε λεπτομερέστερα τις επόμενες μέρες .

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...