Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ολοκλήρωση Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

 
Φωτογραφία Τάσος Σαραντίδης 


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου "Φάρος" , ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 
 26/6/2022 με τον 9ο Σταθμό 
 των συνεχιζόμενων δράσεων: "Γνωρίζω τον Τόπο μου, δυναμώνω τις Ρίζες μου"  το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 στο Μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής στους Βουρλιώτες Σάμου . 
Φωτογραφία Τάσος Σαραντίδης 

Θέμα του Σταθμού :

"Μ' ΑΓΙΟΚΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΧΘΟ- Η σχέση της θρησκευτικής με την κοινοτική ζωή." 

Στόχος της συνάντησης ήταν η  συναισθηματική παρακίνηση για δέσιμο με τον τόπο και τους ανθρώπους του





'Όπως σημείωσε το στέλεχος του "Φάρου"   Α. Σταθακιός που είχε αναλάβει την ξενάγηση,  "Τα μεγάλα Μοναστήρια της Σάμου, η Βροντιανή, ο Σταυρός, η Αγία Ζώνη στη Βλαμαρή, ήταν Παραγωγικές Κοινότητες Κληρικών και Λαϊκών."  Έπαιξαν καίριο ρόλο στην ζωή των παππούδων μας. 

Φωτογραφία Τάσος Σαραντίδης 

Ο σκοπός όλης της Παρέμβασης: "Γνωρίζω τον Τόπο μου, δυναμώνω τις Ρίζες μου" έχει να κάνει με τα "αποθέματα" που κουβαλάμε ως πρόσωπα και ως κοινότητες και μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε περιόδους κρίσεων.  Η αναγνώριση και η σύνδεση του καθενός μας με αυτή την "τράπεζα αποθεμάτων", που ανήκει σε όλους, είναι σημαντική και για μας τους ίδιους και για την κοινότητα ώστε να μη μένουν αναξιοποίητοι όλοι αυτοί οι πόροι. Τα κοινά μας βιώματα, οι συλλογικές μνήμες μας είναι ουσιαστικές για την ταυτότητα και την ολοκλήρωση μιας κοινότητας. Καθώς το παρελθόν δεν υπάρχει πλέον, οι άνθρωποι προσαρμόζονται στον «μόνο κόσμο που υπάρχει-αυτόν που βιώνουν τώρα».


Οι πεποιθήσεις, οι πολιτικές και ιστορικές συγκυρίες, οι προσδοκίες του παρόντος διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσλαμβάνουν το παρελθόν.  
 Απ’ την άλλη, οι συλλογικές μας μνήμες συσχετίζουν το παρελθόν με το παρόν και ο πιο ουσιαστικός τους ρόλος είναι να επηρεάζουν την έκβαση του παρόντος μας. 
 

φωτογραφία του Τάσου Σαραντίδη 

Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και  Ικαρίας για την φιλοξενία στον υπέροχο χώρο της Μονής, τον π. Στέφανο Αθανασίου και τον κ. Μπ. Ζαρκάδη, που φροντίζει τον χώρο για την αμέριστη συμπαράστασή τους. 



Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Σίμο Μιχαλάκη που μας ταξίδεψε με τις μοναδικές μελωδίες του ακορντεόν του. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...