Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ένα πολύ ωραίο Κυριακάτικο πρωινό στον Πύργο του Σαρακίνη


Την Κυριακή υλοποιήσαμε την 5η Δράση μας «Γνωρίζω τον τόπο μου, Δυναμώνω  τις ρίζες μου» που έλαβε χώρα στον "Πύργο Σαρακίνη", το μετόχι της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστή Ιωάννη της Πάτμου στο Ηραίον. Ο συγκεκριμένος χώρος συνδέεται με την Ιστορία του Νησιού μας και τον επαν-οικισμό του. Ήταν υποστατικό του  Νικόλα Σαρακίνη, που ενέπνευσε τον επαν-οικισμό στον Οθωμανό Αρχιναύαρχο Κιλίτζ Αλή, δίνοντας στον τόπο μια "νέα αρχή".

Η φιλόλογος κυρία Ιωάννα Τσαμπούρη μας ταξίδεψε σε έναν καιρό με πειρατές, κουρσάρους, Γενοβέζικα και Βενετσιάνικα πλοία, τον καιρό που ο "μαύρος θάνατος" κλόνιζε και την ανατολική Μεσόγειο και είδαμε πώς μέσα από αυτές τις κακουχίες προέκυψε η νεότερη Σάμος.  

Εκτιμούμε  ιδιαίτερα  την άδεια που μας έδωσε ο Ηγούμενος του Μοναστηριού της Πάτμου πανοσιολογιότατος κ. Κύριλλος, όπως επίσης την παρουσία και την υποστήριξη που προσέφερε στην εκδήλωσή μας ο επιστάτης του χώρου κ. Παρίσης Κατσουλιέρης και η σύζυγός του Μαρία.  

Ραντεβού την άλλη Κυριακή στις 11 π.μ. στο Παλαιό Καρλόβασι , όπου ο φιλόλογος- ιστορικός κ. Δημήτρης Θρασυβούλου θα μας συνοδεύσει με την αφήγησή του σ' έναν "Ιστορικό περίπατο στη Σάμο του 1821". 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...