Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Υποστήριξη στο Παιδαγωγικό έργο των Προπονητών, Γυμναστών και Φροντιστών Αθλητικών Ομάδων


 ·         Δευτέρα, 1/11/21, 15.00-17.00μμ ή Δευτέρα, 8/11/21 20.00-22.00μμ: «Δέσιμο ομάδας και δυναμική ομάδας.  Ο ρόλος και οι δεξιότητες του προπονητή- εμψυχωτή». Μέσα από  βιωματικές δραστηριότητες θα επιδιώξουμε να προσεγγίσουμε το πώς  η  κατανόηση της δυναμικής της ομάδας και η αναγνώριση των ρόλων που παίρνουν τα μέλη, μπορούν να συμβάλουν θετικά στην εξελικτική πορεία της  και στη δημιουργία ενός ασφαλoύς τόπου  μέσα στον οποίο μπορούν να δοκιμαστούν νέες στάσεις, αξίες και συμπεριφορές.

 ·         Δεκέμβρης 2021: «Διαχείριση έντονων συναισθημάτων, κατά τη διάρκεια του αγώνα και της προπόνησης». Ένα σύνολο ατόμων αρχίζει να αποτελεί ομάδα όταν αυτά μοιράζονται κοινές συναισθηματικές εμπειρίες και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους στο εδώ και το τώρα. Δημιουργούν το δικό τους κώδικα αξιών και επικοινωνίας που τα διαφοροποιεί από τους άλλους, θέτουν τους στόχους τους και προσπαθούν να τους πετύχουν. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε με  ποιο τρόπο επικοινωνούνται τα συναισθήματα στην ομάδα, αν και με ποιους  τρόπους διευκολύνεται η ανάπτυξη συναισθηματικού κλίματος, πώς   συνοδεύεται  ο αθλητής όταν  εκφράζει  τα θετικά ή αρνητικά συναισθήματά του.

·         Ιανουάριος 2022: «Συνεργασία και επικοινωνία με τους γονείς των αθλητών.» Οι γονείς των παιδιών και εφήβων αθλητών, σίγουρα αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αθλητικής κοινότητας. Ζητήματα που θα μας απασχολήσουν: «Με ποιο τρόπο επικοινωνούμε με τους γονείς ; πώς τους εμπλέκουμε τόσο όσο χρειάζεται στη διαδικασία της ομάδας; τί συμβαίνει όταν παρουσιάζονται προκλήσεις και δυσκολίες; Με ποιο τρόπο μπορεί ο προπονητής να διατηρήσει την ισορροπία;».

Παρακαλούμε να δηλώσετε τηλεφωνικά  τη συμμετοχή σας στο/στα σεμινάρια που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε  στα τηλέφωνα του Φάρου, 8.30-2.30μμ., μαζί με την προτίμηση της ημερομηνίας και ώρας που επιθυμείτε. Οι  ώρες και ημερομηνίες για  τα επόμενα  σεμινάρια  θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με τους/τις συμμετέχοντες-ουσες του πρώτου σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...