Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Διαδικτυακές δράσεις για τους Εκπαιδευτικούς του Ν. Σάμου

 1. Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο

Tο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία του νομού Σάμου με θέμα «Αρχές Βιωματικής Μάθησης και ο ρόλος του εκπαιδευτικού ως συντονιστή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας».

Στόχοι –θεματολογία Σεμιναρίου

Το σεμινάριο στοχεύει στη βιωματική κατανόηση:

·         των φαινομένων που αφορούν στη δυναμική μιας ομάδας-τάξης,

·         των αρχών της βιωματικής μάθησης,

·  στον ρόλο και τις -σχετικές με αυτόν- δεξιότητες του εκπαιδευτικού-συντονιστή ενός προγράμματος πρόληψης και αγωγής υγείας με βιωματικές μεθόδους μάθησης.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικές με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου

Το σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου,  9.00-15.00, τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 17.00 – 20.00 μ.μ. και τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 17.00 – 20.00 μ.μ.

Σε περίπτωση σοβαρού κωλύματος συμμετοχής για κάποια από τις προτεινόμενες ημερομηνίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα υπεύθυνα για τη δράση στελέχη, όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να ληφθεί υπόψη στον τελικό σχεδιασμό της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων είναι απαραίτητο οι κάμερες να παραμένουν ανοιχτές προκειμένου να διευκολύνεται η βιωματική διεργασία και η σύνδεση μεταξύ των μελών. Επίσης, είναι σημαντική η δέσμευση για τη συμμετοχή και τις 3 ημέρες  του σεμιναρίου ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο για την επεξεργασία όσων θα μας απασχολήσουν.

Για όσους ολοκληρώσουν το σεμινάριο, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σ’ έναν δεύτερο κύκλο, ο οποίος θα αφορά στην περαιτέρω εξοικείωση με τις μεθόδους της βιωματικής μάθησης και την επεξεργασία  θεμάτων που μπορεί να προκύψουν στην τάξη κατά την εφαρμογή ενός προγράμματος αγωγής υγείας.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης, καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.30 μέχρι την Τρίτη,19/10 στα τηλέφωνα 22730.23443 και 87070-1 (Σάμος) και 22750.24047 (Παράρτημα Ικαρίας) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο kpfaros@gmail.com.

Υπεύθυνα Στελέχη Δράσης: Φρόσω Μακρή (Σάμος) και Βίκυ Λαμπαδά (Παράρτημα Ικαρίας).


2. Κύκλος Διαδικτυακών Συναντήσεων Υποστήριξης 

Ο συγκεκριμένος κύκλος απευθύνεται σε όσους/ες και επιθυμούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να αντλούν στήριξη και εμψύχωση στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία όλων των βαθμίδων κι από τα τρία νησιά του νομού Σάμου. 

Ευρύτερος στόχος  των συναντήσεων είναι η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους σε μια ομάδα βιωματικού χαρακτήρα, στην οποία αξιοποιείται μια ευρεία γκάμα τεχνικών από τους χώρους της βιωματικής μάθησης και της συνεργατικής εποπτείας.

Τα μέλη μοιράζονται  τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες τους από τη σχολική ζωή και τον επαγγελματικό τους ρόλο και ενθαρρύνονται να επεξεργαστούν και να «δοκιμάζουν» νέους τρόπους αντίληψης και διαχείρισής τους.

Η ομάδα που θα σχηματιστεί θα είναι κλειστή, δηλαδή μετά τη δεύτερη συνάντηση δεν θα δέχεται νέα μέλη.

 Έναρξη Κύκλου Συναντήσεων: Νοέμβριος 2021 – Ιούνιος 2021

Συχνότητα Συναντήσεων: Μια δίωρη απογευματινή συνάντηση, ανά 15νθήμερο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

 Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης, καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.30 μέχρι την Παρασκευή,26/11.

Υπεύθυνo Στέλεχος Δράσης: Φρόσω Μακρή, ψυχολόγος.

 

Όλες οι υπηρεσίες και οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...