Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

"Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;" : Βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες στην πόλη της Σάμου

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διήμερο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με τίτλο «Άγχος: Εχθρός ή σύμμαχος στη ζωή μας;».

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο

Ημέρες Διεξαγωγής: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2022 (α’ μέρος) και Τετάρτη, 5 Απριλίου (β’ μέρος)

Ώρες: 17.30-20.00

Χώρος Διεξαγωγής: Στην πόλη της Σάμου, στον Πολυχώρο του Κέντρου Πρόληψης (11η πάροδος Θεμ. Σοφούλη-παραπλεύρως της Τράπεζας Ελλάδος).

Το εργαστήριο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί και στο Καρλόβασι μετά το Πάσχα. Όλες οι σχετικές πληροφορίες για εκείνη τη δράση
θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Θεματολογία Εργαστηρίου

Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθεί σύγχρονη επιστημονική γνώση ώστε να «αποκωδικοποιήσουμε» τον μηχανισμό του άγχους, για το πως εκδηλώνεται στο σώμα μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και τελικά στις αποφάσεις που θα πάρουμε και σ’ αυτά που θα κάνουμε.

Επιπλέον, αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους προσέγγισης, δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή των μελών, θα διερευνήσουμε τον καθοριστικό ρόλο του εσωτερικού διαλόγου που εκτυλίσσεται μέσα μας μπροστά σε όσα καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε. 

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αναζητήσουν κατάλληλους για τους ίδιους τρόπους να «μετριάζουν», να «ησυχάζουν» αλλά και να «συνομιλούν» και να «συμβιώνουν» με το άγχος τους, ώστε να μην γίνεται εντέλει το ίδιο, από μηχανισμός επιβίωσης, μια ακόμα «απειλή» για την υγεία μας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να συμμετέχετε, είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, στα τηλέφωνα του Φάρου: 22730.23443 και 87070-1 (καθημερινά, από τις 8.30 έως τις 2.30 μ.μ.).

 Όλες οι υπηρεσίες του "Φάρου" παρέχονται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...