Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η Γ' Λυκείου "εργάζεται".....σκληρά!


 Η Γ' Λυκείου "εργάζεται" σκληρά.... να αναγνωρίσει και να συνδεθεί με τα εφόδια της, τα αποθέματα και της δυνάμεις της, να προβλέψει και να οργανωθεί απέναντι στα εμπόδια που θα συναντήσει στη δρόμο της, να προγραμματίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την αντίδραση της απέναντι στους κινδύνους και ποιοι θα είναι αυτοί τελειώνοντας το σχολείο. 
Η Γ' λυκείου θυμάται να "αναπνέει", να φτιάχνει ασφαλής τόπους στους οποίους θα βρίσκει καταφύγιο και να υφαίνει το υποστηρικτικό της δίκτυο από το οποίο θα ζητάει υποστήριξη, παρέα ή ότι χρειάζεται κάθε φορά ανάλογα με τη διάθεση.


Είναι σκληρή η δουλειά που χρειάζεται να κάνει ένας έφηβος και μια έφηβη, τελειώνοντας το σχολείο, φεύγοντας από το γνώριμο πλαίσιο 12 χρόνων και αναζητώντας το επόμενο βήμα, τους μελλοντικούς στόχους και τα όνειρα που  κινητοποιούν.

Συνοδεύουμε τη Γ'Λυκείου σε αυτή τη διαδρομή , σε αυτό το πέρασμα σε Βαθύ, Καρλόβασι, Μαραθόκαμπο, Φούρνους,  Άγιο Κήρυκο  και Εύδυλο από το Νοέμβριο του 2022.





Είναι μια συνοδεία με όλα τα αχ και βαχ της ηλικίας, την κούραση της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, το άγχος και το φόβο για το μετά το σχολείο τι; την προσμονή της νέας ζωής και καθημερινότητας. Στόχος μας είναι να ανοίγει σε κάθε συνάντηση ο χώρος και ο χρόνος για συζήτηση, επεξεργασία, ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς, όπου χωρούν όλα τα συναισθήματα και οι αγωνίες. 

"Καλή συνέχεια παιδιά, υπάρχουν πολλοί δρόμου για να φτάσει κανείς εκεί που θέλει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...