Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Η έμπνευση χρειάζεται να ταξιδεύει και να είναι "κολλητική"...



Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 , η ομάδα Διαμεσολάβησης με μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου και το Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις, συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Μόσχο, νομικό που υπήρξε για σχεδόν 15 χρόνια Συνήγορος του παιδιού στην Ελλάδα.
Το 2ο Γυμνάσιο φιλοξένησε αυτές τις μέρες τον κ. Μόσχο στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία Για Όλους.


Η ομάδα είχε τη χαρά να μιλήσει μαζί του και να προετοιμάσει 4 περιστατικά διαμεσολάβησης με στόχο να τα παρουσιάσει στα τμήματα του σχολείου ώστε να διαχυθεί η ιδέα, η αξία, ο τρόπος, το πλαίσιο της διαμεσολάβησης στο σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου, οι οποίοι έπειτα θα μπορέσουν να ρωτήσουν ό,τι θέλουν ώστε να λύσουν τις απορίες τους από τους/τις διαμεσολαβητές/τριες.




Το κλίμα ήταν πολύ όμορφο, καθώς μας αρέσει να έχουμε επισκέπτες και φιλοξενούμενους,
οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία αυτού που γίνεται στο σχολείο, την ενθαρρύνουν και της δίνουν επιπλέον φτερά για να "πετάξει".


 

Υ.γ Για την ιστορία της ομάδας Διαμεσολάβησης, η οποία πάει πίσω στο 2014, αξίζει να σημειώσουμε ότι η έμπνευση είχε δοθεί το 2010 στην 8η Πανελλήνια συνάντηση των Κέντρων πρόληψης στο Μεσολόγγι, όπου το Κέντρο μας είχε παρακολουθήσει την παρουσίαση μιας ομάδας Διαμεσολάβησης από τους μαθητές, την κα. Αγγελική Γιαννάτου και τον κ. Γιώργο Μόσχο, οι οποίοι μας μετέφεραν μια τόσο ωραία ιδέα και δουλειά που θέλαμε και μεις να κάνουμε πράξη!

Η έμπνευση χρειάζεται να ταξιδεύει και να είναι "κολλητική"... Τους ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...