Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ο "διάλογος για την αβεβαιότητα, την ασφάλεια και την ελπίδα”

 


Δελτίο Τύπου

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή, κου Δημήτρη Καραγιάννη με θέμα: «Τελικά οι άνθρωποι αλλάζουμε; Ένας διάλογος για την αβεβαιότητα, την ασφάλεια και την ελπίδα” στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στην πόλη της Σάμου.

Έγινε μια αναλυτική παρουσίαση των λόγων που κινητοποιούν  τον άνθρωπο να αλλάξει, αλλά και των δυσκολιών ψυχολογικών, κοινωνικών και ιστορικών που εμποδίζουν τις αλλαγές.

Παρουσιάστηκαν στιγμές από την Ιστορία της Ανθρωπότητας, που δείχνουν ότι οι αλλαγές πάντα έρχονται είτε σταδιακά, είτε πολλές φορές δραματικά. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, τα πρόσωπα που δεν λένε «παραδίνομαι» στις δεδομένες καταστάσεις και θέλουν να κάνουν πράγματα που έχουν νόημα για αυτά και όχι γιατί επιβάλλονται, τελικά φαίνεται μέσα από το διάβα των καιρών ότι επιβραβεύονται, αρκεί να έχουν επιμονή. 

Η ομιλία σε Βίντεο εδώ

Ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος ανάμεσα στο κοινό και τον ομιλητή μας, με αφορμή τα ερωτήματα που έφεραν και αφορούσαν από τη διαδικασία της αλλαγής και του κόστους που αυτή  συνεπάγεται, μέχρι θέματα προσωπικής ελευθερίας, προβληματισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη, τις επιδράσεις του ψηφιακού κόσμου αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις του γονεϊκού και εκπαιδευτικού ρόλου.


Σίγουρα ήταν μια ομιλία που μας χάρισε πολλή «τροφή για σκέψη», ενέπνευσε την ελπίδα και κράτησε ζωντανό το ερώτημα κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι, αναλαμβάνοντας ο καθένας και η καθεμία την ευθύνη, για τη δική μας μοναδική και ξεχωριστή αλλαγή.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Καραγιάννη για τον πλούτο και την αυθεντικότητά του καθώς και όλους όσοι συμμετείχατε και ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Φάρου.







   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...