Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ενημέρωση της κοινότητας για τον Σχολικό Εκφοβισμό (Παγώνδας, 21/04/18)


Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν το  δικό τους θεατρικό έργο με τίτλο «Το παιχνίδι των προσώπων».


Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών την περσινή σχολική χρονιά παρουσίασε τόσο στην ευρύτερη κοινότητα όσο και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός σχολικού ωραρίου, το έργο του κ. Σταύρου Κουτράκη «το αγκάθι στο νύχι» με θέμα τις αρνητικές επιπτώσεις των εξαρτήσεων στη ζωή των ανθρώπων.

Το Κέντρο Πρόληψης συμμετέχει ενεργά σε κάθε παράσταση αξιοποιώντας το υλικό των παιδιών στο συντονισμό της εκδήλωσης με ανοιχτή συζήτηση που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Μαρτίου και το Σάββατο 21 Απριλίου έγινε παρουσίαση μέσω ομιλίας στελεχών του Φάρου των επιστημονικών παρεμβάσεων καθώς και ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού αρχικά στους Μυτιληνιούς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών και στη συνέχεια στον Παγώνδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ομόνοια.

Το μήνυμα των παιδιών στην κοινότητα της Σάμου σε ενήλικες και μαθητές είναι:

"Βάλε ένα τέλος στον εκφοβισμό! Μην κλείνεις το στόμα σου! Μίλα!"

Το συγκεκριμένο έργο θα παρουσιαστεί από τους μαθητές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με το σχολείο και τις αρμόδιες διευθύνσεις θα ενημερώσουν τους μαθητές των σχολείων για την Ενδοσχολική Βία το γνωστό φαινόμενο σε όλους με τον όρο "bullying".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...