Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020



ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΦΑΡΟΥ»ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

  
(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020)

ΜΑΘΗΤΕΣ: 
Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι παρεμβάσεις, εντός σχολικού ωραρίου, στο Λύκειο και το Γυμνάσιο Ραχών Ικαρίας από το Κέντρο Πρόληψης. 
Κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων αυτών, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για το άγχος που πιθανόν αντιμετωπίζουν εν όψει των Πανελληνίων εξετάσεων και πως μπορούν να το διαχειριστούν. 
Με την Α’ και  Β’ Λυκείου συζητήσαμε για τις αλλαγές που βιώνουν αυτή την περίοδο  στην ζωή τους και τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν ως έφηβοι.





 
















Όσο για το Γυμνάσιο με τους  μαθητές της Α’ και Β’ τάξης εστιάσαμε στο θέμα της φιλίας, πόσο σημαντική είναι για αυτούς και τι προσδοκούν από τις φιλικές τους σχέσεις.
  
Τέλος με την Γ΄ Γυμνασίου τέθηκε το ζήτημα της στοχοθέτησης. Πως δηλαδή μπορούν να θέτουν στόχους και τι προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται ώστε να επιτευχθούν αυτοί.

Η θεματολογία  για την  κάθε τάξη επιλέχθηκε μετά από συγκεκριμένο αίτημα και συζήτηση με την Διεύθυνση  της σχολικής μονάδας. Μετά το πέρας των παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων και  της Διεύθυνσης.

ΓΟΝΕΙΣ:
Τον Ιανουάριο  ξεκίνησε ομάδα γονέων στον Άγιο Δημήτριο Ραχών, η οποία και διήρκησε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχοντας την μορφή της μια δίωρης συνάντησης ανά εβδομάδα.

Στις συναντήσεις αυτές είχαμε την δυνατότητα να επεξεργαστούμε με 14 γονείς, θέματα που τους απασχολούν και άπτονται του γονεϊκού τους ρόλου όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και αντίστοιχα των γονιών, τα όρια και  ο ρόλος των συναισθημάτων στην επεξεργασία ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά στη ζωή της οικογένειας. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...