Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα βιωματικά εργαστήρια σε Σάμο και Ικαρία

 


Την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη ολοκληρώθηκαν το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 7-11 χρονών στον Άγιο Κήρυκο με τίτλο "Αρμενίζοντας στο πέλαγος". Στις 8 δίωρες πρωινές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Ιούλη στον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου τα παιδιά αφού κατασκεύασαν το μικρό μας καραβάκι, αναλάβανε ρόλους πληρώματος και συμφώνησαν στους κανόνες ασφαλούς πλεύσης (βλέπε φωτογραφίες δράσης), "επισκέφθηκαν" με την σειρά το νησί των συναισθημάτων, το νησί των φόβων και των λέξεων που πληγώνουν, το νησί της επικοινωνίας, το νησί της διαφορετικότητας και το νησί της μοναδικότητας ώστε να επιστρέψουν "ανανεωμένοι" στο ασφαλές λιμάνι της τελευταίας μας συνάντησης!  
Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν να δοθεί η ευκαιρία και το πλαίσιο για να να συζητηθούν και να επεξεργαστούν θέματα που αναδύονται στην καθημερινότητα των ανθρώπινων σχέσεων, όπως η επικοινωνία, η αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, η ενσυναίσθηση, η αξία της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας, ώστε μέσα από όλη αυτή την "παιχνιδιάρικη" διαδρομή να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των παιδιών. 
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν - παρά τις συνθήκες καύσωνα - και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για περισσότερα "ταξίδια" στο προσεχές μέλλον.. μέχρι τότε καλές βουτιές!!





Στις 31 Ιουλίου ολοκληρώθηκε  το αντίστοιχο βιωματικό εργαστήρι 8 συναντήσεων για  εφήβους 11-14 χρονών στην Πόλη της Σάμου. 
Και εδώ κατασκευάσανε το πειρατικό τους πλοίο το ΚΤ «ΡΙΓΑΝΗ», πήραν ρόλους στο πλήρωμα, έφτιαξαν τον κανονισμό του και ξεκίνησαν την νέα «Οδύσσεια» με βάση ένα παλιό ναυτικό ημερολόγιο που τους καλούσε να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό σε ένα μακρινό νησί.    
Στο δρόμο μας ήταν  η στεριά των αναμνήσεων με τους «πρωτόγονους», το νησί των ερωτημάτων, που νικήσαν με τη γνώση τους τον τρομερό φύλακα Gande Guarda. Από εκεί πήραμε στο πλοίο μας την «Μόνικα», την μαγική καρέκλα σύντροφο που ερωτεύτηκε ο βοηθός μάγειρα του πλοίου. Πέρασαν από το Καρναβάλι της Βενετίας, φτιάξανε μάσκες και συνομίλησαν με αυτές και μέσα από αυτές και τέλος βρήκαν τον θησαυρό, αν και δυσκολεύτηκαν να τον μοιραστούν.  Τελικά επέστρεψαν "ανανεωμένοι" στο ασφαλές λιμάνι της τελευταίας μας συνάντησης!  
Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης στην δύσκολη «θάλασσα» της εφηβείας που ήδη έχει μπει το εφηβικό πλήρωμα. Σε άλλα μέλη άρεσε η περιπέτεια σε άλλα περισσότερο οι σχεδιασμοί και οι συζητήσεις πριν και μετά.   Και στη Σάμο 
ανανεώσαμε  το ραντεβού μας για περισσότερα "ταξίδια" στο προσεχές μέλλον. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα βιωματικά εργαστήρια σε Σάμο και Ικαρία

  Την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη ολοκληρώθηκαν το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 7-11 χρονών στον Άγιο Κήρυκο με τίτλο "Αρμενίζοντας ...