Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση με θέμα: "Φαινόμενα Βίας στη Σχολική Κοινότητα: Δυνατότητες Πρόληψης και Αντιμετώπισης"

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" και η ΕΛΜΕ Σάμου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Φαινόμενα Βίας στη Σχολική Κοινότητα - Δυνατότητες Πρόληψης και Αντιμετώπισης" με προσκεκλημένο ομιλητή τον ψυχίατρο και Δ/ντή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Νικολαΐδη Γεώργιο. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλη την κοινότητα και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου στην πόλη της Σάμου  με ώρα έναρξης τις 18.30 μ.μ.

Στόχος είναι, με αφορμή τα ερεθίσματα από την ομιλία του κ. Νικολαΐδη και με την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που έχουν οι ενήλικοι υποστηρικτές γύρω από τα παιδιά και τους εφήβους (γονείς, εκπαιδευτικοί, φορείς κ.α.) να αναγνωρίζουν τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας των ανηλίκων ως πολυπαραγοντικά φαινόμενα και να προχωρούν σε δράσεις και παρεμβάσεις, ο καθένας από τον ρόλο του, για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδήλωση με θέμα: "Φαινόμενα Βίας στη Σχολική Κοινότητα: Δυνατότητες Πρόληψης και Αντιμετώπισης"

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" και η ΕΛΜΕ Σάμου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Φαινόμενα Βίας στη Σχολική Κοινότητα - ...