Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Βραχεία παρέμβαση για τα συναισθήματα στο Νηπιαγωγείο Πυθαγορείου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου "Φάρος" υλοποίησε βραχεία παρέμβαση για τα "Συναισθήματα" σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου στο Πυθαγόρειο, κ. Χατζηπαναγιώτου Μαρία.


Όπως αναφέρει και η εκπαιδευτικός της σχολικής τάξης, "Φέτος ξεκινήσαμε διαφορετικά. Δεν γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Αντίθετα, τα μικρά σε δυάδες έμαθαν κάποια πράγματα για το ταίρι τους και μας το παρουσίασαν σαν να είναι εκείνα το ίδιο (ακούω τον άλλον, μαθαίνω πράγματα γι΄αυτόν, ανταλλαγή ρόλων)

Μπορείτε να διαβάσετε την οπτική της παρέμβασης από το ιστολόγιο του νηπιαγωγείου, όπως ακριβώς το έχει μεταφέρει η νηπιαγωγός κ. Χατζηπαναγιώτου Μαρία.






Μετά τη γνωριμία των μαθητών με το Κέντρο Πρόληψης, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τα συναισθήματα μέσα από τους ήρωες του παραμυθιού "Συναισθηματοδεινοσαυροπεριπέτειες" του Κέντρου Πρόληψης Αθηνών "Αθηνά Υγεία". 

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες: 








Οι μαθητές συζήτησαν σε μικρές ομάδες, παρατήρησαν τις εικόνες και μιμήθηκαν με το σώμα τους διάφορα συναισθήματα. Με αφορμή το παιχνίδι συζητήθηκαν οι αφορμές και οι καταστάσεις που νιώθουμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα. Εστιάσαμε στο πως μπορούμε με το σώμα μας να δείξουμε ή να αντιληφθούμε πως νιώθει κάποιος. Η συζήτηση είχε ενδιαφέρον και αξιοποιήθηκαν η φαντασία, οι σκέψεις και οι ιδέες όλων των μαθητών.





Λίγο πριν την ολοκλήρωση της βραχείας παρέμβασης έφτασε η στιγμή οι μαθητές να αξιοποιήσουν το παιχνίδι ως μέσω έκφρασης μίας τεράστιας γκάμας συναισθημάτων. 






Στο κλείσιμο της παρέμβασης κάθε μαθητής κράτησε μία δεινοσαυρο-πατούσα στην οποία εξέφρασε συναισθήματα και εικόνες που εντυπώθηκαν με αφορμή τη συγκεκριμένη παρέμβαση. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...