Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Το σχολείο εφόδιο στα όνειρά μας. Βραχεία παρέμβαση σε μαθητές της Α' και Β' Λυκείου Μαραθοκάμπου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου "Φάρος", ολοκλήρωσε βραχεία παρέμβαση στην Α' και Β΄Λυκείου Μαραθοκάμπου με θέμα: 

"Το σχολείο εφόδιο στα όνειρά μας"




Στόχος των παρεμβάσεων ήταν η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ενθάρρυνση των μαθητών, η διερεύνηση αποθεμάτων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.


Οι μαθητές κατά τη διάρκεια τριών διδακτικών δίωρων συναντήσεων συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο σχολείο από το παρελθόν έως και σήμερα, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνειας που έχουν βιώσει στο σχολικό περιβάλλον. 

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στα όνειρα των μαθητών για το μέλλον τους και έγινε συζήτηση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε να έρθουν πιο κοντά στο μελλοντικό εαυτό τους όπως τον ονειρεύονται. 



Το πρόγραμμα βραχείας παρέμβασης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου στην Α΄και Β΄Λυκείου Μαραθοκάμπου αξιοποιώντας ένα διδακτικό δίωρο την εβδομάδα (Τρίτη 6/11, Τετάρτη 14/11 και Πέμπτη 22/11). 


Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου Μαραθοκάμπου (Τετάρτη 28/11).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με βασικό εργαλείο τη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...