Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ολοκλήρωση βραχείας παρέμβασης στο Σ.Δ.Ε. Καρλοβάσου


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου "Φάρος", ολοκλήρωσε βραχεία παρέμβαση στο Σ.Δ.Ε. Καρλοβάσου με θέμα: 

"Επιστροφή στο σχολείο που ονειρευόμαστε"

Στόχος των παρεμβάσεων ήταν η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ενθάρρυνση των μαθητών, η διερεύνηση αποθεμάτων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.


Οι μαθητές κατά τη διάρκεια πέντε διδακτικών δίωρων συναντήσεων συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο σχολείο από το παρελθόν έως και σήμερα, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνειας που έχουν βιώσει στο σχολικό περιβάλλον. 

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στα όνειρα των μαθητών για το μέλλον τους και έγινε συζήτηση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε να έρθουν πιο κοντά στο μελλοντικό εαυτό τους όπως τον ονειρεύονται. 

 
Το πρόγραμμα βραχείας παρέμβασης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στις τάξεις του Σ.Δ.Ε. Καρλοβάσου αξιοποιώντας ένα διδακτικό δίωρο την εβδομάδα (Τετάρτη 21/11, Πέμπτη 29/11 και Τετάρτη 5/12, Τετάρτη 12/12 και την Τετάρτη 19/12). 



Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με βασικό εργαλείο τη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολική Διαμεσολάβηση - ένας τρόπος να επιδιώκουμε επανορθώσεις και λύσεις σε συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 2  Γυμνάσιο Σάμου προπονούνται στη Σχολική διαμεσολάβηση, μαζί με τους υπεύθυνους /ες καθηγητές και καθηγ...