Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Έναρξη: 20/11/2019,Τετάρτη, 5:30μ.μ.-7:30μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου (1ος όροφος). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Δευτέρα 18/11 στο τηλέφωνο του "Φάρου" 22750-24047 Δευτέρα- Παρασκευή 8:30-14:30

Λίγες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα γονέων... 

Στα πλαίσια της ομάδας γονέων οι γονείς βρίσκονται σε τακτική βάση και συζητούν, προβληματίζονται και μοιράζονται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θέματα και σκέψεις που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας οικογένειας υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστή/ειδικού. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των ομάδων συνήθως αφορά σε ζητήματα σχετικά με τα παιδιά αλλά και τη σχέση με τον/τη σύντροφο, θέματα επικοινωνίας, αυτοεκτίμησης, διαχείρισης συγκρούσεων, ενημέρωσης για θέματα εξαρτήσεων (ουσίες, διαδίκτυο) καθώς και άλλα που μπορεί να προκύψουν ως ανάγκη από τα μέλη της ομάδας.
Η λειτουργία τέτοιων ομάδων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μελών, μέσα από την ανταλλαγή βιωμάτων, πάντα με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συντονιστή.Οι συναντήσεις  γίνονται κάθε εβδομάδα και έχουν δίωρη διάρκεια. 

Η ομάδα ολοκληρώνεται σε 6 συναντήσεις με τη δυνατότητα να συνεχιστεί με ένα δεύτερο κύκλο. Τα άτομα που συμμετέχουν σε μία ομάδα είναι σταθερά (δεν εναλλάσσονται δηλαδή ) γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εξοικείωσης που μεγαλώνει φορά με τη φορά. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 20 άτομα. 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του "Φάρου" είναι δωρεάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...