Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου για Εκπαιδευτικούς "Το Σχολείο που Ονειρεύομαι"


Ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά το βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο νησί της Σάμου, το οποίο στόχευε στη γνωριμία με τρία πιλοτικά υλικά προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας για μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. 

Το σεμινάριο, με τον τίτλο "Το Σχολείο που Ονειρεύομαι" υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα. Πέλλα Πέλλη Παππά και περιελάμβανε:
- Ένα εισαγωγικό εκπαιδευτικό τριήμερο (Φεβρουάριος 2020) πάνω στη Συστημική Καταξιωτική Διερεύνηση,την θεωρητική προσέγγιση πάνω στην οποία στηρίζονται τα παρακάτω προτεινόμενα υλικά:  
  • "Ταξίδι... στ' Όνειρο..." για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού
  • "Οι ονειροκατακτητές εν Δράσει..." για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού
  • &"Η γέφυρα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο" για μαθητές της Στ' Τάξης
- Μια  τετράωρη συνάντηση (Ιούνιος 2020),για όσα μέλη της ομάδας θέλησαν να εξοικειωθούν περισσότερο με τα υλικά και την πρακτική εφαρμογή τους στην τάξη.

Ευελπιστούμε με τη νέα σχολική χρονιά -και μέσα σε καλύτερες συνθήκες από τις πρωτόγνωρες συγκυρίες που αντιμετώπισαν φέτος και οι σχολικές κοινότητες, να δοθεί η ευκαιρία και σε περισσότερους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν στο πολύπλευρο έργο τους με τους μαθητές την "ματιά" και τις εφαρμογές της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. Μιας προσέγγισης που εστιάζει στα αποθέματα,στις ικανότητες, στις υπάρχουσες δυνάμεις, στις αξίες και την κουλτούρα του σχολικού συστήματος προσκαλώντας το έτσι να οραματιστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επιθυμητές αλλαγές.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...