Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακό εργαστήρι για γονείς: "Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας"

 

Με ένα ακόμα διαδικτυακό εργαστήρι, την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» συνεχίζει την υλοποίηση αυτόνομων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης για γονείς έχοντας αυτή τη φορά ως κεντρικό θέμα τον ρόλο των γονέων στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στόχος του εργαστηρίου, με τίτλο "Αναλαμβάνοντας την Ευθύνη για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των Παιδιών μας" είναι να δοθούν κατευθύνσεις σε βασικά, και πολλές φορές, αγωνιώδη ερωτήματα των γονιών, όπως:

- πότε και πώς μιλάμε στα παιδιά για  διάφορες πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας (συναισθηματικές,κοινωνικές, σωματικές κ.α.);

- ποιές δεξιότητες και αξίες πρέπει να ενδυναμώνουμε στα παιδιά μας ώστε να κατανοούν και να χαίρονται τη σεξουαλικότητά τους μεγαλώνοντας αλλά και να  βιώνουν με υπευθυνότητα και ασφάλεια τις διαπροσωπικές τους σχέσεις από πολύ μικρή ηλικία αλλά και ως ενήλικες;    

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, από τις 17.00-19.30 μ.μ. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και σ' αυτήν μπορούν να συμμετέχουν γονείς από τα τρία νησιά της Περιφερειακής Ενότητάς μας. 

Για τη συμμετοχή στη διαδικτυακή συνάντηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του «Φάρου», 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ. μέχρι την Τετάρτη, 17/03.

 Στους γονείς που θα δηλώνουν συμμετοχή θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναλυτικά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακριβείς οδηγίες και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τη συνάντηση, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν.


  Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συγκρούσεις μεταξύ μαθητών στο σχολείο, μια συνολική θεώρηση.

Σας προσκαλούμε σε εργαστήριο γονέων που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου σε συνεργασία με τον "Φάρο", το Κέντρο Πρόληψ...