Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Πραγματοποίηση Διημερίδας για τον Αθλητισμό

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε.Σάμου "Φάρος" στις 10 και 17 Μαρτίου σε συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και σωματεία των νησιών μας με θέμα "Αθλητισμός"-ανάχωμα ανάπτυξης αρνητικών συμπεριφορών ή αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά; 

Οι εισηγήσεις του κ. Γεωργάκα, ψυχίατρου, Δρ.Ιατρικής ΑΠΘ και τ. επιστημονικά υπεύθυνου του προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων "ΑΡΓΩ" και του κ.Ψαριανού, υπ.διδάκτορα Ψυχιατρικής με κατεύθυνση "Αθλητική Ψυχιατρική" και υπεύθυνου Αθλητικού Γραφείου ΟΚΑΝΑ κράτησαν αμείωτο των ενδιαφέρον των 45 και πλέον συμμετεχόντων, έθεσαν προβληματισμούς, έδωσαν πλούσια πληροφόρηση και εναύσματα για εποικοδομητική συζήτηση. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι και οι δύο εισηγητές μιλούσαν χρησιμοποιώντας το βίωμα και την εμπειρία τους στα γήπεδα, ο κ. Γεωργάκας ως προπονητής επί πολλά έτη ομάδων γυναικών καλαθοσφαίρισης και ο κ.Ψαριανός ως διαιτητής καλαθοσφαίρισης στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.


Το κοινό των συμμετεχόντων στη διημερίδα μας αποτελούνταν από παράγοντες αθλητικών σωματείων, γυμναστές και προπονητές ομάδων, αθλητές, γονείς και διαιτητές. Εκφράστηκε η ανάγκη αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί με ανάλογες δράσεις στο μέλλον και να υπάρξει μια πιο στενή δικτύωση των αθλητικών συλλόγων με το Κέντρο Πρόληψης.

Ως Κέντρο Πρόληψης, στα πλαίσια της συνεχούς δικτύωσης με την τοπική μας κοινότητα και αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο του αθλητισμού στη ζωή του παιδιού και του εφήβου και του προπονητή ως εν δυνάμει ενήλικα υποστηρικτή, δηλώνουμε την διαθεσιμότητα μας σε τέτοιου είδους συνεργασίες που προάγουν την αξία της πρωτογενούς πρόληψης με στόχο την υγιή ανάπτυξη των νέων μας.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εξαιρετικούς εισηγητές μας και  περισσότερο όλους εσάς που για άλλη μια φορά ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και μάλιστα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα ότι στους καιρούς της αποσύνδεσης, η δικτύωση και η σύνδεση με τους πολλαπλούς μας ρόλους αποτελούν ένα πολύ βασικό παράγοντα πρόληψης.

Καλή συνέχεια σε όλους
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδικτυακή Δράση Πρόληψης για ανθρώπους - κλειδιά της Κοινότητας - υποστηρικτές της Πρόληψης

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Θέμα:    Διαδικτυακή Δράση Πρόληψης για ανθρώπους - κλειδιά της Κοινότητας - υποστηρικτές της Πρόληψης   Τα Κέντρο Πρόληψης “ ...