Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη της Σάμου βιωματικό εργαστήριο με θέμα : «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων». Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, έφηβοι και γενικότερα μέλη της κοινότητας που, είτε από τον επαγγελματικό τους ρόλο είτε εθελοντικά, σχετίζονται με τα παιδιά και τους εφήβους. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στον Πολυχώρο του Κέντρου Πρόληψης από τις 5.30 έως τις 8.00 μ.μ. και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 9 Απριλίου (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2273023443 & 87070, 8.30-2.30 καθημερινά).

Στο εργαστήριο, και με την ενεργό συμβολή των συμμετεχόντων, θα προσπαθήσουμε να "χαρτογραφήσουμε" την πραγματικότητα των σύγχρονων εξαρτήσεων στους νέους στη δική μας κοινότητα (ποια είναι η κατάσταση στον τόπο μας;) και να συζητήσουμε σχετικά με τον ρόλο των ενήλικων υποστηρικτών στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (τι μπορούμε εμείς, οι ενήλικοι γύρω από τα παιδιά, να κάνουμε γι' αυτή την κατάσταση;). Στη συζήτηση θα αξιοποιηθούν στοιχεία από τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα για τις εξαρτήσεις αλλά και γενικότερα για την ψυχική υγεία στον μαθητικό πληθυσμό.

Όπως όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δελτίο Τύπου για την Ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας του ΠΔΦΠ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που διοργάνωσε στη Σάμο το Κέντρο Πρόλη...