Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

 


Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή Εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» στην Ανοιχτή Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Φορέων Πρόληψης απ’ όλη την Ελλάδα

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» ανακοινώνει τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην πανελλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, στις 19 Ιουνίου 2024 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, από τις 17.30 έως τις 22.00 μ.μ. με κεντρικό σύνθημα «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ -Των ανθρώπων οι κοινότητες την υπερασπίζονται!»

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του 30χρονου πανελλαδικού έργου των Φορέων Πρόληψης και η υπεράσπιση της διατήρησης του υπάρχοντος αποτελεσματικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου μοντέλου κοινοτικής προσέγγισης της πρόληψης, απαντώντας στο πρόσφατο σχέδιο νόμου «Ολοκλήρωση μεταρρύθμισης στην ψυχική υγεία» που εξαφανίζει την πρόληψη από τον εθνικό χάρτη.

Τα Κέντρα Πρόληψης παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες στην κοινότητα συμβάλλοντας στην πρόληψη της χρήσης ουσιών, στην υποστήριξη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας. Η κατάργησή τους θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των πολιτών, ειδικά των νέων και θα επιδεινώσει τις κοινωνικές ανισότητες.

Οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των άλλων φορέων Πρόληψης απ’ όλη την Ελλάδα για να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε πολίτη στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και υποστήριξης.

Διεκδικούμε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς θεσμούς:

1. Να μην προχωρήσουν στην κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου.

2. Να προσκαλέσουν κάθε εμπλεκόμενη επιστημονική κοινότητα σε έναν ανοιχτό και ισότιμο διάλογο, στον οποίο η επιστήμη και η κοινωνία θα έχει τον κύριο λόγο για το είδος της προσέγγισης που μπορεί να υπηρετήσει ένας κρατικός σχεδιασμός, στην κατεύθυνση της πρόληψης των εξαρτήσεων.

3. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη συνέχιση του πολύτιμου έργου που προσφέρουν τα Κέντρα  Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα.

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα βιωματικά εργαστήρια σε Σάμο και Ικαρία

  Την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη ολοκληρώθηκαν το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 7-11 χρονών στον Άγιο Κήρυκο με τίτλο "Αρμενίζοντας ...