Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου για την Ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας του ΠΔΦΠ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που διοργάνωσε στη Σάμο το Κέντρο Πρόληψης Π. Ε. Σάμου «Φάρος» στις 17-18 Μαΐου 2024 στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου. Στην Ολομέλεια συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι και εκπρόσωποι 30 φορέων πρόληψης από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε μία κρίσιμη συνθήκη για τα Κέντρα Πρόληψης, η τοπική κοινότητα υποστήριξε σθεναρά τη διοργάνωση με τρόπο έμπρακτο και ουσιαστικό.  Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Οίνου, χαιρέτισαν τις εργασίες ο βουλευτής Σάμου, οι δήμαρχοι ανατολικής και δυτικής Σάμου, ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, εκπρόσωποι των δήμων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης καθώς και η συντονίστρια της Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης.


Στα πλαίσια των εργασιών, μέλη από ομάδες που έχει πραγματοποιήσει ο «Φάρος», μίλησαν για την εμπειρία τους και ανέδειξαν την αξία των Κέντρων Πρόληψης στις τοπικές κοινότητες.

Η ΕΡΤ κάλυψε τις εργασίες της ολομέλειας* με απευθείας σύνδεση και ρεπορτάζ και προβλήθηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα συνέχισης του έργου της πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Το συμπέρασμα των εργασιών ήταν σαφές και συνοψίζεται στο σύνθημα: 

«ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ»

Το Δίκτυο με ομοψυχία και ενότητα είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τον επιστημονικό λόγο της πρόληψης στην Ελλάδα που αυτή την περίοδο βάλλεται και απειλείται, όταν μάλιστα όλα τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, αναφέρουν την Κοινοτική Πρόληψη ως επένδυση και προτεραιότητα για τις ζωές μας.  

Ως διοικητικό συμβούλιο και επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος» ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου, την ΕΟΣ Σάμου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την ανάληψη σημαντικού μέρους του κόστους της διοργάνωσης.

https://www.ertnews.gr/video/samos-panellinio-diktyo-foreon-prolipsis-tis-eksartisis/?amp
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 7-11 χρονών στην Ικαρία Η επιλογή του πληρώματος ολοκληρώθηκε και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!  Για 8 συν...