Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης



Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» φιλοξενεί από σήμερα τις διήμερες εργασίες της τακτικής Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων της Πρόληψης της Εξάρτησης στη Σάμο, στις 17 και 18 Μαΐου2024, ενώ απόψε στο "Μουσείο Οίνου" θα γίνει τελετή υποδοχής των μελών. 

Το συγκεκριμένο Δίκτυο, ενεργό μέλος του οποίου είναι και το Κέντρο μας, εδώ και 31 χρόνια συνδέει τους περισσότερους φορείς που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα (Κέντρα Πρόληψης,  ΚΕΘΕΑ, ΕΚΤΕΠΝ- ΕΠΙΨΥ και άλλους) και στην Κύπρο (ΚΕΝΘΕΑ, Δ.Ο.Π. Γεροσκήπου, ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ κα.).

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν γύρω στους 70 εκπροσώπους φορέων, κατά κύριο λόγο επιστημονικά στελέχη των φορέων (κοινωνικοί επιστήμονες και γενικότερα ειδικοί της ψυχικής υγείας) αλλά και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των φορέων από τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Τις εργασίες της Ολομέλειας υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο «Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου» (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ) 

Προσδοκούμε αυτή η Ολομέλεια, να δώσει συνολικές απαντήσεις για το μέλλον της πρωτογενούς κοινοτικής πρόληψης των εξαρτήσεων και ώθηση στις ενέργειες που χρειάζονται για την στήριξη και την αναβάθμιση της.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 7-11 χρονών στην Ικαρία Η επιλογή του πληρώματος ολοκληρώθηκε και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση!  Για 8 συν...