Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε το Διήμερο Παρεμβάσεων στους Φούρνους





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο παρεμβάσεων στους Φούρνους τόσο στην σχολική, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα (ενήλικες).



Τα πρωινά, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης "σχεδίασαν" με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ένα ασφαλές ταξίδι από την  "Χώρα του Παιδιού" στην Ενηλικίωση. Πέρασαν από "γνωστές και  άγνωστες θάλασσες", μίλησαν για τους κινδύνους της συναισθηματικής "ερήμου" και το φαινόμενο της "κινούμενης άμμου" στη ζωή. Προβληματίστηκαν για ποιους συνεπιβάτες θα επιλέξουν, τι εφόδια χρειάζονται μαζί τους οπωσδήποτε και τι θα τους "κοστίσει" το ταξίδι.



Το απόγευμα, ακολούθησε ανοιχτή πρόσκληση
όπου "άνθρωποι- κλειδιά"
της Κοινότητας χαρτογράφησαν "τον ζωτικό χώρο" των Φούρνων, αναδεικνύοντας τις Ευκαιρίες, τους Κινδύνους και τις Προκλήσεις στη ζωή του νησιού.



Την δεύτερη μέρα τα μέλη της ομάδας ενηλίκων ήρθαν σε επαφή με ικανότητες και αποθέματα που έχουν λάβει ως δώρα από την κοινότητα,  που με την σειρά τους σχεδιάζουν να τα δώσουν στη νέα γενιά.


Οι "δυνάμεις" των Φούρνων που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες.





















Ευχαριστούμε τον Δήμο Φούρνων, τα Σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εργαστήριο του "Φάρου" στην πόλη της Σάμου: "Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων"

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος" πρόκειται να υλοποιήσει στην πόλη τ...