Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Oι oμάδες γονέων ξεκινούν

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το Κέντρο Πρόληψης προγραμματίζει την υλοποίηση ομάδων γονέων σε διάφορες περιοχές στα νησιά μας.
Στα πλαίσια της ομάδας γονέων οι γονείς βρίσκονται σε τακτική βάση και συζητούν, προβληματίζονται και μοιράζονται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θέματα και σκέψεις που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας οικογένειας υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστή/ειδικού. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των ομάδων συνήθως αφορά σε ζητήματα σχετικά με τα παιδιά αλλά και τη σχέση με τον/τη σύντροφο, θέματα επικοινωνίας, αυτοεκτίμησης, διαχείρισης συγκρούσεων, ενημέρωσης για θέματα εξαρτήσεων (ουσίες, διαδίκτυο) αλλά και άλλα που μπορεί να προκύψουν ως ανάγκη από τα μέλη της ομάδας.
Η λειτουργία τέτοιων ομάδων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μελών, μέσα από την ανταλλαγή βιωμάτων, πάντα με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συντονιστή.

Οι συναντήσεις συνήθως γίνονται κάθε εβδομάδα και έχουν δίωρη διάρκεια. Η ομάδα ολοκληρώνεται σε 6 συναντήσεις με τη δυνατότητα να συνεχιστεί με ένα δεύτερο κύκλο. Τα άτομα που συμμετέχουν σε μία ομάδα είναι σταθερά (δεν εναλλάσσονται δηλαδή ) γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εξοικείωσης που μεγαλώνει φορά με τη φορά. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 20 άτομα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Φάρου (22730 23443 & 22750 24047 ) ως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Η μέρα, η ώρα και το μέρος διεξαγωγής της ομάδας θα ανακοινωθούν μετά την συγκέντρωση των συμμετοχών.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε Ικαρία και Φούρνους.

 Δελτίο Τύπου 24/4/2024 Η Επιστημονική Ομάδα του «Φάρου» 18 & 19 Απριλίου 2024 υλοποίησε δράσεις για την σχολική και ευρύτερη κοινότητα ...